Koppelingconfiguratie

Uit ZaaksysteemWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie ook: Koppelingen

Configuratiescherm

Op het configuratiescherm staan alle koppelingen die door de gemeente beheerd kunnen worden. Nieuwe koppelingen kunnen worden toegevoegd via de plusknop.

Aan de linkerzijde staan alle bestaande koppelingen alfabetisch gesorteerd:

 • Naam: De naam van de koppeling
 • Interface ID: Het nummer achter de koppeling (+1 voor elke nieuwe koppeling)
 • Gevarendriehoek: Verschijnt achter het interface ID van de koppeling wanneer er mislukte transacties zijn. Wanneer geklikt leidt dit terug naar het transactieoverzicht, maar filtert automatisch op de mislukte transacties van deze koppeling.
 • Actie-tandwieltje
  • Naam wijzigen: Wijzigt de naam van de koppeling
  • Verwijderen: Verwijdert de koppeling
  • Handmatige upload: Hiermee kan een handmatige upload geïnitieerd worden. Dezelfde als vanuit het transactieoverzicht gestart wordt.
  • Bekijk de transacties voor deze koppeling: Leidt terug naar het tranactieoverzicht, maar filtert automatisch op de transacties van deze koppeling.


Wanneer een koppeling geselecteerd wordt zal aan de rechterzijde de configuratie van de koppeling getoond worden.


Beschrijving

Enkele koppelingen bevatten een korte beschrijving, maar voor de meeste koppelingen geldt dat de wiki de bron voor documentatie is.

Configuratie

Alle koppeling bevatten configuratie-elementen die bepalen hoe de koppeling functioneert.

Kenmerken koppelen

Koppelingen die informatie uit koppelingen ophalen en/of informatie in koppelingen plaatsen bevatten het kopje 'Kenmerken koppelen', zodat kenmerken aan hun externe tegenhangers gekoppeld kunnen worden.

Notities

Alle koppelingen bevatten de mogelijkheid om notities toe te voegen. Een notitie bestaat uit twee onderdelen:

 • een emailveld waarin een emailadres opgegeven kan worden, zodat bekend is aan wie vragen/opmerkingen gericht kunnen worden
 • een groot tekstveld waarin de notitie opgegeven kan worden
Algemeen

Alle koppelingen bevatten de optie om een koppeling actief of inactief te zetten.

Koppelingen die informatie met andere applicaties uitwisselen hebben over het algemeen een 'Test'-knop om de verbindingen mee te testen. Let op: Een geslaagde test betekent dat een applicatie bereikt kan worden (zaaksysteem kan communiceren met de applicatie), en garandeert niet dat een transactie zal slagen (dat het zaaksysteem en de applicatie elkaar begrijpen).

Extra informatie

Enkele koppelingen bevatten extra informatie, maar voor de meeste koppelingen geldt dat de wiki de bron voor documentatie is.