Koppelprofiel Telefooncentrale

Uit ZaaksysteemWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

LET OP: wil je deze koppeling gebruiken, neem dan contact op met Zaaksysteem.nl. Er is wellicht een aanpassing in de software nodig.

Instellingen zaaksysteem

De koppeling met de telefooncentrale heeft in het zaaksysteem de naam 'PBX voor KCC'.


Er zijn slechts twee settings die door de zaaksysteem beheerd hoeven worden:

  1. Trigger-URL: URL die de PBX (telefooncentrale) moet gebruiken om binnenkomende gesprekken aan te melden.
  2. Timeout: De tijd in seconden dat zaaksysteem de telefoon zal 'laten overgaan' in het zaaksysteem alvorens de popup in het zaaksysteem te sluiten.

Wanneer de telefooncentrale een telefoongesprek ontvangt zal deze een bericht sturen aan zaaksysteem.nl. In dit bericht worden twee gegevens meegegeven:

  1. Het telefoonnummer van de persoon die belt
  2. De extensie van de ontvanger - Het extensienummer van de medewerker die gebeld wordt. Dit extensienummer kan door de medewerker zelf beheerd worden op zijn gebruikerspagina: Extensie beheren
Koppelprofiel PBX voor KCC

Instellingen telefooncentrale

Om het KCC verkeer tussen een telefooncentrale en het zaaksysteem mogelijk te maken is er een generieke KCC-registratie API beschikbaar. Deze API is beschikbaar voor een in de koppeling geconfigureerde machine, waarvan verwacht wordt dat er bij elk nieuw telefoongesprek dat via de centrale loopt een bericht aan het Zaaksysteem wordt afgegeven over een HTTP verbinding.

De manier waarop berichten worden verstuurd verschilt per telefooncentrale, terwijl het zaaksysteem als generiek systeem wordt gebouwd, daarom kan het nodig zijn een tussenlaag te ontwikkelen die de berichten in het correcte formaat doorgeeft. De technische documentatie hiervoor is te vinden op een willekeurige Zaaksysteem omgeving onder de volgende URL: http://<omgeving>/man/Zaaksysteem::Controller::API::KCC.

Testbestand

Doormiddel van dit testbestand kan de telefoonfunctionaliteit getest worden: Open het testbestand.
  • URL uit koppelprofiel: De URL die getoond wordt in het 'PBX voor KCC'-koppelprofiel
  • Telefoonnummer: Het telefoonnummer van degene die belt. Dit is het nummer dat wordt weergegeven in het zaaksysteem.
  • Extension: De extensie (doorkiesnummer) die de medewerker heeft opgegeven op zijn instellingenpagina: Extensie beheren

Wanneer bovenstaande gegevens correct zijn ingevoerd en op 'Maak nep-gesprek' is geklikt zal in het zaaksysteem de telefoon overgaan voor diegene met de opgegeven extensie.

Testbestand PBX voor KCC